WHENEVER LIFE STARTS TO GET ME DOWN
I LIKE TO IMPLEMENT THIS SUPER SIMPLE
MEDITATION TECHNIQUE:

 1 INHALE

2 EXHALE

3 FUCK IT!

Welkom bij het inspiratieplatform van A Kind Mind.

Hier vind je inspiratie en inzichten op het gebied van bewustwording, self-care en down-to-earth spiritualiteit.

Wij nodigen auteurs, coaches en ervaringsdeskundigen uit die tools, tips en adviezen delen over verschillende thema’s en onderwerpen in je leven. Deze contributors schrijven veelal uit eigen ervaring en kunnen jou inspireren om stappen te zetten in je persoonlijke groei. Soms is alleen een verhelderende gedachte of tip al fijn. Sta heel even stil…. gewoon lekker lezen wat jij interessant of leuk genoeg vindt.

Nu in deze blog:

Nee zeggen: Hoe doe je dat?

Ben ik een oude ziel? 7 kenmerken.

3 tips om lekker schijt te hebben

De 8 beste manieren om nee te zeggen:

  1. Nee
  2. Nee
  3. Nee
  4. Nee
  5. Nee
  6. Nee
  7. Nee
  8. Nee

Nee zeggen. Gewoon nee. 
Waarom is nee zeggen zonder schuldgevoel zo moeilijk? We willen anderen niet teleurstellen. Of stel je voor dat ze je niet meer aardig vinden. Dat zou pas echt erg zijn.
Ja zeggen tegen de ander is ook heel vaak nee zeggen tegen jezelf. Dus voor wie kies jij precies?
Wanneer jij helemaal gelukkig bent om steeds weer klaar te staan voor de ander met je rijkgevulde hart dan is dat helemaal fijn natuurlijk. Dan hoef jij niet verder te lezen. Echter voor de overige 99% die zichzelf nogal eens voorbij loopt door teveel ja te zeggen een aantal tips.

1 Onthoud wat het je oplevert:
Onrust, vermoeidheid, prikkelbaar, buikpijn. Allemaal dingen die je over kunt houden aan ja zeggen.
2 Je bent niet minder waard als je nee zegt:
Je bent en blijft een geweldig persoon, ook als je afhaakt. Blijf bij jezelf. Wanneer iemand je opeens niet meer aardig vindt als jij nee zegt is het wellicht niet echt jouw maatje. Grenzen stellen is ook respect oogsten.
3 Neem je tijd:
Je hoeft zeker niet meteen ja te zeggen. Beslis niet gelijk en zeg dat je er even over nadenkt. Dat geeft je al gelijk meer rust en ruimte. Om alsnog nee te zeggen misschien.
4 Wees erbij of niet. Geen tussenweg:
Ja zeggen terwijl het eigenlijk niet uitkomt of als je er eigenlijk helemaal geen zin in hebt is zowel voor jezelf als voor de ander niet prettig. Je bent er niet helemaal bij en bent misschien maar half aanwezig.
Nummer 5 is de allerbelangrijkste:
Eentje die ik geleerd heb in het bedrijfsleven. Wees duidelijk. Zonder verklaring, want dat ben je niet verplicht. En het is voor de ander ook gelijk duidelijk. En dat is fijner. Dus geen nee want…. Geen nee omdat….. Gewoon Nee! Klaar! Met een uitleg, hoe lief bedoeld ook, laat je de deur op een klein kiertje en maak je de nee alleen maar klein. Iedereen is gebaat bij duidelijkheid. De ontvanger weet waar hij/zij aan toe is en kan wellicht iemand anders vragen. En jij voelt je beter en bevrijd van alle schuldgevoelens. Respect all over dus.

Ben jij een oude ziel? 7 kenmerken...

Wanneer jij het gevoel hebt dat jij een oudere ziel bent is dit meestal ook wel het geval. In feite zijn we hier allemaal wel oude zielen, maar sommigen zijn hier toch echt wel wat langer dan anderen. We bewandelen simpelweg verschillende wegen met andere lessen. Maar hoe weet je nou of jij een oudere ziel bent? Lees de 7 kenmerken en ontdek welke jij herkent….

1. Je bent spiritueel of geinteresseerd in spiritualiteit

Sommigen van ons zijn ermee geboren of voelen allang dat er meer is tussen hemel en aarde. De waarheid is eigenlijk dat we allemaal paranormale gaven bezitten, maar niet iedereen hierop is afgestemd. Wanneer jij nu niet over energetische gaven beschikt maar er wel in geïnteresseerd bent ben je waarschijnlijk in vorige levens wel begaafd geweest. Hoe dan ook: jij weet dat het geen race is en dat we allemaal op weg zijn naar het ontwaken van moeder aarde.

2. Jij bent in staat voorbij te gaan aan je ego

Het is onmogelijk om je ego compleet lost te laten. Zover ben je wel. Maar je doet je best om zonder te leven. En dit is al contact met je ziel. Jij en je ego zijn twee heel verschillende dingen. Je bent bewust aanwezig in je primaire reacties en oordelen. Jij weet dat jouw mening niets doet met waar het om gaat. Dingen veranderen doorgaans niet omdat jij er iets van vindt.

3. Je hebt tijd voor jezelf nodig en bent comfortabel met alleen zijn

Alleen zijn heeft jou nooit onzeker of oncomfortabel gemaakt. Integendeel: jij vaart er wel bij en je hebt het zo nu en dan echt nodig om even met jezelf te zijn. Om in het geruis van de wereld even je eigen stem te horen.

4. Je bent niet materialistisch aangelegd

Omdat je er in deze maatschappij niet meer omheen kunt is het vrijwel onmogelijk om niet toe te geven aan materialisme. 
Maar, zover mogelijk, zijn geld en spullen voor jou niet echt interessant. Je hebt het hoogstens nodig voor jouw zielenreis en vooruitgang, en om minder bedeelden mee te nemen in deze reis. Naarmate jij het ego en het materialisme achter je laat, voel je steeds meer herkenning en thuiskomen op jouw pad.

5. Jij bent in bezit van je innerlijke wijsheid

Jij weet van nature al lang dat alle systemen voor ons bedacht zijn. Religie, wetten, onderwijs, politiek: Je kijkt er dwars doorheen. De enige waarheid is de Universele waarheid. Jij bent op zoek naar diepere filosofische en spirituele kennis, en kijkt veel verder dan naar wat je op school hebt geleerd. Jij weet, en laat anderen in hun eigen waarde en wijsheid.

6. Je hebt een aanhoudend gevoel van niet thuishoren

Heb jij wel eens zomaar naar de sterrenstelsels gekeken en een speciale band gevoeld? Een bijzondere verbinding met de natuur om ons heen? En heb jij ook buikpijn bij geweld, onrecht en oorlog? Alsof dit niet bestaat waar jij vandaan komt. Herken je dit? Ben jij dan misschien een van die oudere zielen die bereid was naar hier te komen, nu, als pionier om mee te helpen in een hoger bewustzijn?  Voel zelf of dit klopt…

7. je leest deze blog

Je bent dus nieuwsgierig of jij een oudere ziel bent of niet. Deze vraag of blog komt bij veel jongere zielen niet eens op omdat het ze simpelweg niet interesseert. Voor sommige mensen is het sowieso moeilijk te begrijpen dat een ziel van een jong kind veel ouder kan zijn dan die van haar ouders. 
Wanneer jij meer begint te begrijpen wordt het al gauw duidelijk. Maar het is wel fijn om een soort van bevestiging te lezen die overeenkomt met jouw ervaringen. 

From mother to son
From father to daughter
We’re climbing the staircase
It’s what life’s about

This journey provides
Rooms without carpets
Just go on and reach
For anything you want in life

To new destinations where winds come and go
Raw washed up places far out of your control
We’re still waking up to beautiful music
And life without purpose is no life at all

‘Cause it’s a new day

 

Anouk - It's a new day

Ik heb er schijt aan.... echt!

Loslaten wat anderen van je denken. Supermoeilijk! Maak jij je ook best wel eens druk om wat anderen van je denken? Laten we eens gaan proberen los te komen van deze meningen door gewoon lekker schijt te hebben. Of zoals Meneer Manson zegt:” de edele kunst van not giving a fuck”. Lijkt me heerlijk. 

Op de middelbare school zat ik jaren in een dansgroep. Voordat we het podium op gingen waren we altijd nervous as hell. 
We hadden voorafgaand aan elk optreden een fantastische yel bedacht. Eentje van ons riep: “Wat hebben we eraan?”, en wij riepen dan keihard “Schijt!” Erg fijn. En het werkte ook nog.
Het is erg prettig dat je onzekerheid afneemt met elk jaar dat je ouder wordt. Maar het had wat mij betreft wel wat eerder gemogen. En ik raak er gewoon nooit helemaal verschoond van. Soms betrap ik mezelf er nog steeds op.  In de huidige tijd, met alle overkill aan onware pracht en praal is het ook praktisch onmogelijk om jezelf helemaal niet te vergelijken of onzeker te voelen. De held die dat kan ontmoet ik graag. De dames in Cuba komen een heel eind, want daar is reclame verboden wat ze behoedt voor het spiegelen aan een commercieel ideaalbeeld. Applaus!

Maar wat wel werkt zijn deze fijne tips om meer schijt te hebben. En laten we gelijk beginnen met de eerste.
Komt ie: Iedereen is vooral druk met zichzelf en niet met jou bezig. Jij bent gewoon niet het centrum van het Universum.  Ieder mens ziet zichzelf als het middelpunt van zijn leven en dat is logisch ook. Je kunt er je handen vol aan hebben als je wil. 
Dat betekent dus dat mensen minder met jou bezig zijn. En ze hebben veelal niet eens een mening over jou. Jij denkt zelf ook niet steeds aan die ene vriendin, of die neef, of die collega. 

En dan de tweede tip. Het is jouw leven. Te simpel dit. Het is jouw tijd om gelukkig te zijn en te doen wat voor jou goed voelt. 
Loesje weet het ook allang: Wees jezelf. Er zijn al genoeg anderen. Probeer te voorkomen dat je aanbeland bij de “had ik maar….” Dat zou zo jammer zijn.
Jouw pad en levenslessen zijn op jouw lijf geschreven. Een mooie hierin vind ik altijd deze: Wanneer jij uiteindelijk bij de hemelpoort komt, dan wil je niet dat God (laten we haar even zo noemen) zegt: “Ik had precies jou hier neergezet. Waarom was je niet jezelf?” Nee zeg. Dat wil je niet.

Nummer drie: Het wordt steeds makkelijker wanneer jij toch wel doet waar je zin in hebt. En je krijgt steeds minder opmerkingen en steeds meer bewondering. Steeds meer schijt hebben werkt aanstekelijk. Je omgeving gaat zien hoe vrij jij eigenlijk bent. En dan, door meer en meer je eigen pad te bewandelen heb je jouw omgeving steeds meer te bieden. Jij groeit door en wordt daardoor een leuker en interessanter mens. Dat wil iedereen.

Het gekke is dat je als kind heerlijk onbewust begint met schijt hebben en als je ouder wordt stijgt de schijt met elk jaar. In de puberjaren begint de ellende helaas….
Ik weet nog dat ik, toen ik een jaar of 10 was, een supershiny paarse tuinbroek had gekocht die ik geweldig vond. Ik heb daarmee rondgelopen tot het echt niet meer kon, blokfluitconcerten gegeven in de kerk, naast mijn vriendinnetje in haar keurige jurkje. Ik voelde me fantastisch in die tuinbroek, en heb nooit nagedacht over een eventuele mening van anderen: dat gun je iedereen! 
Laten we toch vooral niet allemaal teveel op elkaar gaan lijken (in onze skinny jeans, met sneakers en leren bikerjasje) en onze innerlijke én uiterlijke diversiteit gaan omarmen. En te zijn wie we écht zelf willen zijn. Je hebt tenslotte maar dit leven (zover je nu weet) en er is echt te weinig tijd voor onzekerheid….Dus wat hebben we eraan?