CHRISTEL

Ik heb eigenlijk altijd al meer gevoeld dan me lief is...

De wereld raakt me intens. Ik voel voordat ik begrijp.
Ik heb mijn gevoeligheid lang alleen maar als last ervaren.
Een te grote kwetsbaarheid voor alle overweldigende input die op me af kwam. Snel van streek bij geweld en onvriendelijkheid en intens geraakt door liefde en hartelijkheid. Gedachten en stemmingen van anderen oppikken en meenemen. Subtiliteiten zien en horen die de meeste mensen niet opmerken. Pijn voelen die niet van mij is en een aanhoudend gevoel van niet thuishoren. 
Ik houd niet zo van labels als HSP, lichtwerker of empaat. Geen enkel label is het helemaal en toch zie ik mezelf terug in vele kenmerken.
Het lijken wel nieuwe modewoorden. “Kijk mij nou toch eens bijzonder zijn” en “ik voel meer dan jij”: een soort van spiritueel narcisme. Nee: Spiritualiteit en down to earth gaan prima samen.

Het heeft dus lang geduurd om meer te kunnen vertrouwen op mezelf en mijn intuitie en mijn eigen pad te volgen. En ja, het blijft een aanhoudende struggle. Oordelen loslaten en me niet laten meevoeren door nieuws en negatieve energie. Valkuilen genoeg, maar ik blijf nu meer bij mezelf.

Van vastgoed naar psychologie...

Begin 2019 heb ik, na 25 jaar in verschillende (management)functies in Bouw en Vastgoed te hebben gewerkt, besloten de deur definitief achter me dicht te trekken. Dat kostte me moeite, maar ik voelde het al lang. Ik zat toen al in de stoel van Coach, terwijl het Commercieel Manager moest zijn. 
Ik voelde wat collega’s eigenlijk wilde zeggen, maar niet durfden. Ik zag onmacht, stemmingen en bravoure en collega’s met een pracht van een visie. En zij hoorden mij aan en zeiden: “Jij zit op de verkeerde plek”. Maar zo’n goede en veilige baan; dat geef je toch niet zomaar op?!   . . . of wel . . 

Coach ben je zomaar en het lijkt wel of iedereen tegenwoordig coach is. Levenservaring en fijngevoeligheid is handig, maar gewoon weer de studieboeken in ook. Psychologie als solide basis. Daarna Persoonlijke- en Businesscoaching, een Masterclass in de Klinische Psychologie. Mindfulness ook… en een shitload of boeken natuurlijk.
Ik leer nog steeds.  Je bent nooit te oud en het is nooit te laat.

...naar Sera

En de sieraden dan?

Sera is ontstaan in 2012. In een kralenwinkel net buiten Kaapstad.
Ik heb nooit maar één ding gedaan, maar Sera is blijven hangen.
Mijn creativiteit is de liefde van mijn leven.
Op zoek naar de mooiste stenen en amuletten in Bangkok. Handgemaakte ringen uit India, kralen uit Kaapstad. Alles wat ik mooi vind en wat ik graag wil delen. 

DANS MET DE MAAN

SLA JE ARMEN OM DE STERREN

GA JE DROMEN ACHTERNA

OP DE MAAT VAN DE SEIZOENEN